RUSSIA AND EURASIAN POLITICS

İzlence Formu

Ders Adı RUSSIA AND EURASIAN POLITICS Kod SBUI4005
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Tarihi süreç içerisinde Rusya'nın uluslararası sistem ve Avrasya siyasi yapısının içerisindeki yeri ile u. politikadaki etki ve nüfuz potansiyelinin açıklanarak bu ülkenin bölgesel ve küresel sorunlara yaklaşımını anlamak.

İçerik

Bu ders, küresel bir güç olarak Rusya'nın dünya ve bölge siyasetindeki varlığına dair geniş kapsamlı bir giriş ve analiz sağlamaktadır. Ders, Rusya'nın Soğuk Savaş'ın bitiminden itibaren izlediği iç ve dış politikaları tarihsel arkaplanı da verilerek işlenecektir. Dersin aynı zamanda sosyal, kültürel, ekonomik ve bölgesel faktörleri de yansıtmayı amaçlaması, öğrencilerin günümüz Rusya ve Avrasya'sında gelişmekte olan olayları daha iyi kavraması ve analiz etmesini sağlayacaktır. Derste Rusya'nın iç ve dış siyasetini, bölgesel ve küresel siyasetini anlamlandırmak üzere tasarlanmış, geliştirilmiş temel teori, yaklaşım, kavram ve tartışmaların da üzerinden geçilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, sınıf içi tartışma, katılım, araştırma ve analiz.

Kaynaklar

Stephen White, Understanding Russian Politics, İkinci Basım, Cambridge University Press, 2011; Jeffrey Mankoff, (2012). Russian Foreign Policy, İkinci Basım, Rowman & Littlefield Publishers; ve ilgili makaleler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024