GLOBAL GOVERNANCE AND INTERNATIONAL ORGANIZATIONS

İzlence Formu

Ders Adı GLOBAL GOVERNANCE AND INTERNATIONAL ORGANIZATIONS Kod SBUI4003
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. GİZEM BİLGİN AYTAÇ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilere, devletlerin uluslararası örgütlenmeye gitme nedenleri ve ilgili kuramsal tartışmalar, uluslararası örgütlerin genel özellikleri, ilk uluslararası örgütlerle belli başlı uluslararası örgütler hakkında temel bilgileri kazandırmak.

İçerik

Uluslararası örgütlenme teorileri ve başlıca küresel ve bölgesel uluslararası örgüt örnekleri ele alınır. Uluslararası örgüt konseptlerinden ve teorisinden yararlanarak, uluslararası örgütlerin sınıflandırılması ve tarihselliği işlenecektir. Bu noktada hem küresel hem de bölgesel uluslararası örgüt örnekleri üzerinde durulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sınıfta Teorik Ders Anlatımı, İnteraktif Tartışmalar

Kaynaklar

1. C. Archer (1995) International Organizations, NY: Routledge. 2. A.L. Bennett (1995) International Organizations: Principles and Issues, NJ: Prentice Hall. 3. F. Kratochwill & E.D. Mansfield (2006) International Organization and Global Governance: A Reader, NY: Pearson. 4. Hasgüler M. ve Uludağ M. (2007). Uluslararası Örgütler. 6. Baskı. İstanbul: Alfa Yayıncılık. 5. Ateş, Davut (2017). Uluslararası Örgütler: Devletlerin Örgütlenme Mantığı. 1. Baskı. İstanbul: Dora Yayıncılık. 6. Özköker, U.(2011). Uluslararası Siyasi, Askeri ve Ekonomik Örgütler. İstanbul: Der Yayınları. 7. Küresel İlişkiler Çağında Uluslararası Örgütler; Şaban Çalış- Erdem Özlük, Çizgi Kitabevi 8. Uluslararası Örgütler Hukuku, Birleşmiş Milletler Sistemi, Erdem Denk, Siyasal Kitabevi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024