US FOREIGN POLICY

İzlence Formu

Ders Adı US FOREIGN POLICY Kod SBUI3006
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AHMET ÖZTÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

- Tarihi süreç içerisinde ABD'nin uluslararası sistemdeki yeri ile uluslararası politikadaki etki ve nüfuz potansiyelinin açıklanarak bu ülkenin bölgesel ve küresel sorunlara yaklaşımını anlamak - Amerikan Dış Politikasına dair teorik ve tanımlayıcı analiz sağlamak

İçerik

Bu ders Amerikan dış politikasının iç ve dış kaynaklarını, Amerikan dış politika yapımında etkili olan birey ve kurumları tarihi ve güncel dinamiklerle keşfeder. Bu ders aynı zamanda Amerikan dış politikasını etkileyen ülke içi sosyal, kültürel, ekonomik faktörleri irdeler. ABD'nin uluslararası duruşunu etkileyen uluslararası sistemdeki diğer güç ve gelişmeler de bu dersin odaklarındandır. Amerikan dış politikasını açıklamayı, anlamlandırmayı amaçlayan başlıca teori, yaklaşım, kavram ve tartışmalar da işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf içi anlatım yanında dersin içeriği ve konular hakkında soru-cevap, değerlendirme ve tartışmaya açık bir ders yöntemi ile interaktif öğrenmeye imkan verilecektir. Sınıf ortamı ve kurum imkanları izin verdiği hallerde görseller ve video belgeseller de izlettirilebilecektir.

Kaynaklar

Michael Cox and Doug Stokes, US Foreign Policy, (Textbook), Third edition, Oxford University Press, 2012. İlgili makaleler ve power point sunumları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024