ULUSLARARASI HUKUKTA GÜNCEL KONU VE TARTIŞMALAR

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI HUKUKTA GÜNCEL KONU VE TARTIŞMALAR Kod SBUI3023
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AHMET ÖZTÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dersin amacı, uluslararası hukuk temel kavramları irdelenerek uygulamada karşılaşılan güncel sorunlarla ilgili olarak öğrenciye geniş bir bakış açısı kazandırmak ve uluslararası hukukta uyuşmazlıkların çözüm yollarını araştırmaktır. Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenci, küresel ekonomi, siyaset ve yönetim konularını ulusal ve uluslararası hukuk kuralları ve mahkeme kararları ışığında öğrenmiş olacak, bu bilgileri güncel sorunlara uygulayabilme ve yorumlayabilme yetisine sahip olacaktır.

İçerik

Ders, uluslararası hukuk, ekonomi ve siyaset gibi disiplinler ile kesiştiği ve ayrıldığı noktalarının belirlenmesini ve uluslararası hukukta güncel gelişmeler hakkında öğrenciye geniş bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir. Derste bu bakış açısı çerçevesinde küresel hukuk ve küresel hukuku ortaya çıkaran küreselleşme olgusu üzerinde durulacak; uluslararası hukuk, ekonomi ve siyaset arasındaki karşılıklı ilişki irdelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Sunum, Tartışma ve Soru-Cevap

Kaynaklar

Hüseyin Pazarcı, Uluslararası Hukuk, Ankara, Turhan Kitabevi,2003 Malcolm N. Shaw, International Law (Cambridge: Cambridge University Press, 2018), Seventh Edition. (Textbook of the course) Martin Dixon, International Law (Oxford: Oxford University Press, 2017), Seventh Edition. (Textbook of the course) Jan Klabbers, International Law (New York: Cambridge University Press, 2017), Second Edition. Vaughan Lowe, International Law: A Very Short Introduction (Oxford: Oxford University Press, 2015).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024