ART AND POLITICS

İzlence Formu

Ders Adı ART AND POLITICS Kod SBUI3007
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. AHMET EMRE ATEŞ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, siyaset ve sanat ilişkisini içeren, bilimsel metotlara uygun, akademik bir makale yazdırmaktır. Ders iki kısımdan oluşmaktadır ve birinci kısım sanat tarihinin temel konularını ele almaktadır. İkinci kısım ise Osmanlı ve Türkiye'de sanata, sanat ve siyaset ilişkisine odaklanmaktadır.

İçerik

Bu dersin içeriği siyaset ve sanat ilişkisi ile ilgili literatürü öğrenciye sunmak ve söz konusu literatürdeki temel teorik ve metodolojik tartışmalara bir giriş yapmaktır. Her hafta farklı teorik ve metodolojik perspektiflerin yansıtılmasına özen gösterilecek, böylece öğrenciler bir soruya verilen farklı yanıtları görecekler ve bu yanıtlar arasında bir karşılaştırma yapma imkânı kazanacaklardır. Ders iki kısımdan oluşmaktadır ve birinci kısım sanat tarihinin temel konularını ele almaktadır. İkinci kısım ise Osmanlı ve Türkiye'de sanata, sanat ve siyaset ilişkisine odaklanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Canlı ders ile uzaktan eğitim. öğrencilerin tartışma yaratmaları ve yazı yazmaları beklenmektedir.

Kaynaklar

Susie Hodge, 50 Sanat Filmi, Domingo Yayınları E. H. Gombrich, Sanatın Öyküsü, Remzi Kitabevi Arnold Hauser, Sanatın Toplumsal Tarihi, Remzi Kitabevi Peter Burke, Kültür Tarihi, Bilgi Yayınları Sezen Tansuğ, Çağdaş Türk Sanatı, Remzi Kitabevi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024