ULUSLARARASI HUKUK

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI HUKUK Kod SBUI2004
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AHMET ÖZTÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyan lisans öğrencilerini uluslararası hukukun temel kavramları ve meseleleriyle tanıştırmayı amaçlayan Uluslararası Hukuk I dersinin devamı niteliğindedir. Uluslararası Hukuk ve Uluslararası ortamın özelliklerini anlayarak, Uluslararası Hukuk´un kaynaklarını ve bunların kullanım yöntemlerini öğretmek amacı taşımaktadır.

İçerik

Dersin içeriğinde uluslararası hukukun doğuşu ve gelişimi, kaynakları ve sujeleri, antlaşmalar, doktrinler, diplomatik ilişkiler, konsolosluk ilişkileri, ayrıcalık ve bağışıklıklar bulunmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Sunum, Tartışma ve Soru-Cevap

Kaynaklar

Hüseyin Pazarcı, Uluslararası Hukuk, Ankara, Turhan Kitabevi,2003 Malcolm N. Shaw, International Law (Cambridge: Cambridge University Press, 2018), Seventh Edition. (Textbook of the course) Martin Dixon, International Law (Oxford: Oxford University Press, 2017), Seventh Edition. (Textbook of the course) Jan Klabbers, International Law (New York: Cambridge University Press, 2017), Second Edition. Vaughan Lowe, International Law: A Very Short Introduction (Oxford: Oxford University Press, 2015).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024