MİKROBİYOLOJİDE BİYOİNFORMATİK VE VERİ ANALİZİ

İzlence Formu

Ders Adı MİKROBİYOLOJİDE BİYOİNFORMATİK VE VERİ ANALİZİ Kod TEMB7055
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ELİF BOZÇAL DAĞDEVİREN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Mikroorganizmalar ve habitatları hakkında daha derin bilgilerin eldesi için veri analizi oldukça önemlidir. İlaç tasarımı, aşı geliştirilmesi ve biyoteknolojinin diğer uygulamaları için, Hastalıkların temelinden konak patojen etkileşimlerine kadar mikrobiyolojinin birçok uygulama alanını kapsamaktadır.

İçerik

Moleküler yaklaşımlara giriş,Prokaryotik genom dizileme, Prokaryotik genom birleştirme, Prokaryotik genom Annotasyonu, Mikrobiyal genetik çeşitlilik, Mikrobiyal genomların karşılaştırmalı analizi, Mikrobiyal topluluk profili oluşturulması, Metagenomik ve mikrobiyomlar, 16s RNA geni aracılığı ile mikrobiyom analiz, Filogenetik mikroarray ve Bakterilerin Genetik Barkodlanması ve Mikrobiyolojisi ve Biyoteknoloji Uygulamalarını kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, ödev, Sunum, Soru-cevap, Grup çalışması, proje uygulaması yolu ile öğretim.

Kaynaklar

Bioinformatics and Data Analysis in Microbiology, edited by Özlem Taştan Bishop British Library Cataloguing-in-Publication Data A catalogue record for this book is available from the British Library ISBN: 978-1-908230-39-3 (hardback) ISBN: 978-1-908230-73-7 (ebook)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024