ANTİBİYOTİK REZİSTOM

İzlence Formu

Ders Adı ANTİBİYOTİK REZİSTOM Kod TEMB7052
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ELİF BOZÇAL DAĞDEVİREN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Antibiyotik rezistomu mikrobiyoloji konusunda günümüzde klinik, çevre, zirai ve hayvancılık alanlarında halk sağlığını ve ekonomiyi etkileyen önemli konulardan biridir. Antibiyotik rezistomunun öğrenilmesi ile tek-sağlık konseptinin anlaşılabilmesi ve yeni nesil teknolojiler ile antibiyotik direnç problemini çözülebilebilmesi yeteneklerinin kazandırılmasında katkısı olabilecektir.

İçerik

Antibiyotikler, Antibiyotiklerin etki mekanizmaları, direnç mekanizmalarının ve toleransın moleküler mekanizmaları, çevresel, klinik, zirai, klinik ve atık su rezistomu, insan bağırsak rezistomu, Antibiyotik rezistom araştırmaları için teknolojik uygulamalar konularını içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, ödev, Sunum, Soru-cevap, Grup çalışması, proje uygulaması yolu ile öğretim.

Kaynaklar

Bacterial Pathogenesis: A Molecular Approach, Third Edition; Brenda A. Wilson, Abigail A. Salyers, David Whitt, and Mal- com E. Winkler; (2011). American Society for Microbiology Press, Washington, DC. 526 pages.Kim, DW., Cha, CJ. Antibiotic resistome from the One-Health perspective: understanding and controlling antimicrobial resistance transmission. Exp Mol Med 53, 301–309 (2021). https://doi.org/10.1038/s12276-021-00569-z.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024