SAĞLIĞIN KURUMSALLAŞMASI VE SOSYAL SAĞLIK

İzlence Formu

Ders Adı SAĞLIĞIN KURUMSALLAŞMASI VE SOSYAL SAĞLIK Kod HALK7141
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SERGÜN KURTOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sağlığın belirlenmesinde iletişimsel boyutun diğer bir ifadeyle sosyal alanın önemini vurgulamak. Toplumsallaşma, sosyalleşme ve kurumsallaşmanın sağlığın algılanmasında, ifade edilmesinde ve ilgili sağlık sorunlarının çözümündeki bağlayıcı etkisini irdelemek.

İçerik

Sağlık, tıbbi olduğu kadar sosyal ve psikoloijk boyutu da sahiptir. Ancak iletişimsel alan/sosyal alanı çoğu kez ihmal edilmektedir. Sağlık sorunları yaşayan insanların sosyal yaşamları incelendiğinde ya sınırlı ya da tekdüze bir sosyal alan içinde oldukları görülmektedir. Bu durumun sağlık üzerinde psikolojik boyuttan tıbbi boyuta ilerleyen sorunlara yol açtığı anlaşılmaktadır. Dolayısıyla bu dersin ana konusu sağlıkta sosyal boyutun ne olarak anlaşıldığı, ne olması gerektiği ve tıbbi çözümün bir parametresi olarak nasıl geliştirilebileceği üzerinde durulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Derste önce kuramsal bilgiler verilmektedir ve ardından örnek uygulamalar ile medya analizleri üzerinden incelemeler yapılmaktadır. Anlatım, soru-cevap, sunum teknikleri kullanılmaktadır.

Kaynaklar

Sağlık ve iletişim üzerine makale ve yazılar, basından örnekler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024