YENİ MEDYA KÜLTÜRÜ VE SANAL KİMLİK

İzlence Formu

Ders Adı YENİ MEDYA KÜLTÜRÜ VE SANAL KİMLİK Kod YMIY7017
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. YILDIZ DİLEK ERTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dijital ve etkileşimli medya olarak kavramsallaşan Yeni Medya, iki yönlü iletişimi, tüketicilerin üretici olmalarına izin vermeyi, iletişimin dijitalleştirilmesini içeren bütüncül bakış ortaya koymaktadır. Yeni medya ile değişen iletişim kurma biçimleri, bilgiye erişim biçimleri, değişen kişilerarası iletişim mecraları ve tüm bunlara eleştirel bir bakışla yaklaşabilmek dersin amacıdır.

İçerik

Teknolojik değişim, iletişimin hızını çok ciddi oranda artırdı. Yeni teknolojiler bilgi ve enformasyonun yayılma hızı toplumsal çözümlemede taşıdığı anlam, enformasyon ve dezenformasyon rolü, insanların birbirleriyle olan iletişiminin, bağlantılarının ve etkileşiminin üzerine etkisi ders sınırlarında ele alınmaktadır. Sanal iletişim, Digital ve/veya sanal kimlik, bağımlılık ve digıtal teknoloji, kültür ve digital kültür...Bu başlıklar, yeni medya ve sanal kimlik konularının kültür dersinin içeriğine entegre edilebilecek birkaç örnektir. Ders planlaması ve programının amacına ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre daha spesifik ve detaylı bir içerik oluşturulmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, uygulama

Kaynaklar

İşlenen konunun içeriğine göre okuma kitapları değişmektedir. Güncel makaleler ve son beş yılın konuya ilişkin yayın taramaları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024