DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Kod TUIS4254
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ERMAN TÜRKMEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İş dünyasında dijital dönüşüm, iş yapısında ve kurumsal süreçlerinin işleyiş biçiminde teknolojik imkan ve yeniliklerin, yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmasını ifade etmektedir. Günümüzde birçok işletme, daha fazla gelir ve daha fazla tasarruf elde edebilmek, daha yüksek verimlilik ve daha fazla rekabet avantajı sağlamak için faaliyet ve süreçlerini dijital bakış açısıyla yeniden ele almakta, bu sayede, yeni ürün ve hizmet fırsatları yaratmanın yanı sıra, faaliyetlerini de dijitalleştirerek kurumsal süreçlerin daha hızlı ve daha isabetli kararlar almaya uygun hale gelmesi için çaba sarf etmektedir. Değişim ve dönüşüm, teknolojinin yanı sıra, iş hayatının, istihdam yapısının, çalışanların, çalışma şekillerinin ve kurumsal süreçlerin değişimi anlamına da gelmektedir. Bu ders ile İnsan Kaynakları Yönetiminin bu süreçteki rolü ve etkileri müfredata dahil edilerek, programın dijital dönüşüm bilgi, beceri ve yetkinliklerine sahip, küresel düşünebilen, araştırma yetenekleri gelişmiş, akademik alana ve iş hayatına katkı yapabilecek, ülkeye ve insanlığa yararlı öğrenciler yetiştirme amacına kaykı sağlanmış olacaktır.

İçerik

Derste, teknolojik dönüşümün ve dijitalleşmenin iş hayatı, işgücü yapısı ve istihdam üzerindeki etkileri incelenecek, bu süreçte insan kaynakları yönetiminin rolleri, görev ve sorumlulukları ele alınarak açıklanmaya çalışılacaktır. Ayrıca, çeşitli örnek olaylar ve uygulama incelemeleri ile konular pekiştirilmeye çalışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konular ders anlatımı ve sınıf içi katılım şeklinde işlenecektir. Ayrıca, çeşitli örnek olaylar ve uygulama incelemeleri ile konular pekiştirilmeye çalışılacaktır.

Kaynaklar

Öğretim Üyesi Sunum ve Ders Notları Örnek Olay ve Vakalar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024