Ders Adı | PLANKTON KÜLTÜRÜ | Kod | HIBY7007 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi BENİN TOKLU ALIÇLI |
Dersin Veriliş Türü | |||
Plankton kültürünün tanımı ,kültür koşullarını ve kültüre alınan türleri öğrenmek
Plankton kültürünün tanımı ve tarihçesi. Akuakültürde planktonun yeri ve önemi. Alglerin kullanım alanları. Kültür ortamının hazırlanması ve kültür koşulları. Alg kültürlerinde büyüme. Mikroalg kültür yöntemleri. Mikroalg izolasyon teknikleri. Kültüre alınan mikroalg türleri. Spirulina kültürü. Zooplankton kültürü: Rotifer kültürü, Artemia kültürü, Daphnia kültürü ve Kopepod kültürü.
Interaktif (konu anlatımıyla beraber soru-cevap-yorum şeklinde)
Hoff, F.,H. and Snell, T.W., 1987. Plankton Culture Manual. Florida Aqua farms, Inc. ISBN: 0966296001. 141p. Timur, G., 1992. Plankton Bilgisi ve Plankton Kültürü. Akdeniz Üniversitesi Yayın No: 40. ISBN 975-7666-23-8. 374s. Cirik S. ve Gökpınar Ş., 1993. Plankton Bilgisi ve Kültürü. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları.. No:47. No:19.269s. Richmond, A., 2004. Handbook of Microalgal Culture: Biotechnology and Applied Phycology. Blackwell Science Ltd. ISBN 0-632-05953-2. 545p. Andersan, R.A., 2005. Algal Culturing Technıques. Elsevier Academic Press. ISBN: 0-12-088426-7. 578p. Barsanti, L. and Gualtieri, P., 2006. Algae Anatomy, Biochemistry and Biotechnology. CRC Press Taylor&Francis Group. ISBN-13. 978-0-8493-1467-4. 293p. Bat, L., Satılmış, H.H., Şahin, F.,Üstün, F., Özdemir, Z. ve Ersanlı, E., 2008. Plankton Bilgisi ve Kültürü. Nobel yayın No: 1287. ISBN 978-605-395-083-7. 248s.