TOPLUMSAL CİNSİYET VE MEDYA

İzlence Formu

Ders Adı TOPLUMSAL CİNSİYET VE MEDYA Kod ISOS7032
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HEDİYE ESRA ARCAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders uluslar arası iletişim yüksek eğitimi müfredat programlarına uygun olarak temel toplumsal sorunlardan biri olan toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama yönünde kuramsal ve uygulamalı bilgi sahibi olan öğrenciler yetiştirmektir.

İçerik

Toplumsal Cinsiyet ve Medya dersi iki bölüm halinde içeriklendirilmiştir. Dersin ilk bölümünde toplumsal cinsiyet teorisinin anahtar kavramlarına odaklanılarak toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin tarihsel ve mevcut durumu tanımlanır. İkinci bölümde ise birinci bölümde edinilen bilgiler ışığında medyanın toplumsal cinsiyet inşasında oynadığı role odaklanılarak toplumsal eşitsizliklerin medya ve gazetecilik faaliyetleri bağlamında incelenmesi sağlanır.

Öğretim Yöntemleri

Ders sözlü anlatım ve soru cevap yönteminin yanı sıra film, haber, dijital medya çıktıları üzerinden değerlendirme yoluyla işlenecektir.

Kaynaklar

Saygılıgil, F. (2016) Toplumsal cinsiyet tartışmaları, Dipnot, Ankara Davis, A. (2021) Kadınlar, Irk ve Sınıf, Heretik, Ankara Yuval-Davis, N. (2020) Cinsiyet ve Millet, İletişim, İstanbul Arcan, H. E, Ders notları Filmler Haberler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024