İLETİŞİM YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı İLETİŞİM YÖNETİMİ Kod GZCL9085
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ALİ MURAT VURAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders, iletişim alanına felsefi, sosyolojik, psikolojik, sosyo-psikolojik bakış ve analiz ile iletişimi kendi fenomenolojisinde bir bütünsellik içinde anlama ve anlamlandırmayı amaçlamaktadır.

İçerik

Ders; iletişim alanına ilişkin felsefi, sosyolojik, psikolojik, sosyo-psikolojik ve bu alanların arka planında belirleyici olan iktisadi ve tarihi yapılanmaları anlamaya yönelik derinlikli okuma, araştırma ve toplanan bilgilerin bilgisayar destekli programlarla sunulması ile gerçekleşir. Ayrıca bu sunumlar, uluslararası hakemli dergiler için ya da “İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Hakemli Dergisi’nde yayınlanabilir nitelikte birer makaleye dönüştürülür.

Öğretim Yöntemleri

Her bir konunun, tüm öğrenciler tarafından kendi içinde bağımsız bir şekilde okuması yapılacak, toplanan bilgiler derse getirilecek ve tartışılacaktır. Ayrıca her bir konu bir ya da iki öğrenci tarafından sahiplenilerek detaylı bir araştırmaya dönüştürülecek ve toplanan veriler sunulacak ve daha sonra da makaleleştirilecektir.

Kaynaklar

Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri, Bilimsel Makaleler, Konularla İlgili Kitaplar, Araştırma Şirketlerinin Rapor ve Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024