Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNDE ENZİM UYGULAMALARI | Kod | SBSİ7016 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. ŞAFAK ULUSOY |
Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Su ürünlerinin işlenmesinde enzimlerin uygulama potansiyeli, balıkçılık işlemlerinde atık kullanımı ve sürdürülebilir yönetim için özel referanslar ile aktarılması amaçlanmaktadır.
Su ürünlerinde enzimler ve bunları su ürünleri işleme teknolojindeki uygulamaları
Teorik derslerin sınıfta temel ve ayrıntılı bir şekilde anlatılması
Seafood Enzymes: Utilization and Influence on Postharvest Seafood Quality CRC Press (Book) Food Biochemistry and Food Processing, Second Edition, Seafood Enzymes M. K. Nielsen H. H. Nielsen (Wiley book) Gıda Biyoteknolojisi-Nejla Aran (Nobel kitap)