SU ÜRÜNLERİNDE ENZİM UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE ENZİM UYGULAMALARI Kod SBSİ7016
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞAFAK ULUSOY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Su ürünlerinin işlenmesinde enzimlerin uygulama potansiyeli, balıkçılık işlemlerinde atık kullanımı ve sürdürülebilir yönetim için özel referanslar ile aktarılması amaçlanmaktadır.

İçerik

Su ürünlerinde enzimler ve bunları su ürünleri işleme teknolojindeki uygulamaları

Öğretim Yöntemleri

Teorik derslerin sınıfta temel ve ayrıntılı bir şekilde anlatılması

Kaynaklar

Seafood Enzymes: Utilization and Influence on Postharvest Seafood Quality CRC Press (Book) Food Biochemistry and Food Processing, Second Edition, Seafood Enzymes M. K. Nielsen H. H. Nielsen (Wiley book) Gıda Biyoteknolojisi-Nejla Aran (Nobel kitap)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024