SU ÜRÜNLERİNDE ISIL İŞLEM UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE ISIL İŞLEM UYGULAMALARI Kod SBSİ7012
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi DİDEM ÜÇOK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Su ürünlerinde ısıl uygulamalarla ne gibi değişiklikler yapılabileceğinin öğretilmesi

İçerik

Su ürünlerinde ısı kullanılarak yapılan işlemlerin tümünü ve ısıl işlem sonucu meydana gelen fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik değişimlerin incelenmesi

Öğretim Yöntemleri

Sunum ve laboratuvar uygulaması

Kaynaklar

Thermal technologies in food processing Philip Richardson; Food preservation techniques Peter Zeuthen & Leif Bogh-Sorensen

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024