SU ÜRÜNLERİ İŞLEME VE ANALİZİ LABORATUARLARINDA KALİTE ESASLARI

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİ İŞLEME VE ANALİZİ LABORATUARLARINDA KALİTE ESASLARI Kod SBSİ7002
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

temel laboratuvar bilgilerini öğretmek, laboratuvar düzeni, kurulumu ve yönetimi konusunda bilgiler vermek.

İçerik

Gıda analiz laboratuvarlarında toplam kalite yönetimi, kalite sağlama ve kalite kontrol kavramlarının yeri, Gıda analiz ve işleme laboratuvarlarında yönetim; laboratuvar yöneticisi, personel seçimi, eğitimi, Uygun laboratuvar gereksinimleri, laboratuvar akreditasyonu; laboratuvar akreditasyon sistemleri, akreditasyon kriterleri, spesifikasyonlar, Laboratuvar dizaynı; laboratuvarın kuruluş amacı, yeri, aletlerin yerleşimi, titreşim, gürültü, depolama olanakları, çeker ocaklar, güvenlik bölgeleri, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleri, bilgisayar sistemleri, standardların sağlanması, Laboratuvar güvenliği; zararlı maddeler, kimyasal maddelerin güvenli kullanımı, korunma ekipmanları, Örnekleme; örnekleme planı, örnekleme parametreleri, örneklerin saklanması, örneklerin analize hazırlanması, Yöntemin seçimi; yöntemin geçerliliği, duyarlılığı, güvenliği, maliyeti, doğruluğu, tekrarlanabilirliği

Öğretim Yöntemleri

Sunum yöntemiyle

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024