Ders Adı | SU ÜRÜNLERİ İŞLEME VE ANALİZİ LABORATUARLARINDA KALİTE ESASLARI | Kod | SBSİ7002 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN |
Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
temel laboratuvar bilgilerini öğretmek, laboratuvar düzeni, kurulumu ve yönetimi konusunda bilgiler vermek.
Gıda analiz laboratuvarlarında toplam kalite yönetimi, kalite sağlama ve kalite kontrol kavramlarının yeri, Gıda analiz ve işleme laboratuvarlarında yönetim; laboratuvar yöneticisi, personel seçimi, eğitimi, Uygun laboratuvar gereksinimleri, laboratuvar akreditasyonu; laboratuvar akreditasyon sistemleri, akreditasyon kriterleri, spesifikasyonlar, Laboratuvar dizaynı; laboratuvarın kuruluş amacı, yeri, aletlerin yerleşimi, titreşim, gürültü, depolama olanakları, çeker ocaklar, güvenlik bölgeleri, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleri, bilgisayar sistemleri, standardların sağlanması, Laboratuvar güvenliği; zararlı maddeler, kimyasal maddelerin güvenli kullanımı, korunma ekipmanları, Örnekleme; örnekleme planı, örnekleme parametreleri, örneklerin saklanması, örneklerin analize hazırlanması, Yöntemin seçimi; yöntemin geçerliliği, duyarlılığı, güvenliği, maliyeti, doğruluğu, tekrarlanabilirliği
Sunum yöntemiyle