SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ RİSKLERİ, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ RİSKLERİ, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Kod SBSİ7018
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SÜHENDAN MOL TOKAY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Su ürünlerinde gıda güvenliğini ve sürdürülebilirliği tehdit eden faktörler irdelenecektir. Bunlar tüketiciye sağlıklı ve sürekli gıda ulaştırılması için önem arz etmektedir . Dünyadaki çözüm uygulamaları incelenerek çözüm önerileri getirilecektir.

İçerik

Su ürünlerinde gıda güvenliğini ve sürdürülebilirliği tehdit eden faktörler, gıda arzını tehdit eden faktörler, çözüm önerileri

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla ders anlatımı

Kaynaklar

Mol, S., Coşansu, S. (2022). Seafood Safety, Potential Hazards and Future Perspective. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 22(6), TRJFAS20533. http://doi.org/10.4194/TRJFAS20533 Mol, S., Kahraman, A.E., & Ulusoy, S. (2019). Potential Health Risks of Heavy Metals to the Turkish and Greek Populations via Consumption of Spiny Dogfish and Thornback Ray from the Sea of Marmara. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 19, (2), 19-27. Tirado, M.C., Clarke, R., & Jaykus, L.A. (2010). Climate change and food safety: A review. Food Research International, 43(7), 1745-1765. Lunestad, B.T., Levsen, A., & Rosnes, J.T. (2011). Tracing pathogens in fish production chains. In S. Brul, P.M. Fratamico & T.A. McMeckin (eds.), Tracing Pathogens in the Food Chain. (pp. 433-464). Woodhead Publishing. Kibria, G., Nugegoda, D. & Rose, G. (2021). Climate change impacts on pollutants mobilization and interactive effects of climate change and pollutants on toxicity and bioaccumulation of pollutants in estuarine and marine biota and linkage to seafood security, Marine Pollution Bulletin, 167,112364. Ghosh, G.C., Akter, S.M., & Islam, R.M, (2021). Microplastics contamination in commercial marine fish from the Bay of Bengal. Regional Studies in Marine Science, 44, 101728 Don, PS., Ammini, P., & Nayak, B.B. (2020). Survival behavior of Salmonella enterica in fish and shrimp at different conditions of storage, LWT, 132, 109795.https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.109795 Donets, M.M., Tsygankov, V.Y., & Gumovskiy, A.N. (2021). Organochlorine pesticides (OCPs) and polychlorinated biphenyls (PCBs) in Pacific salmon from the Kamchatka Peninsula and Sakhalin Island, Northwest Pacific. Marine Pollution Bulletin, 169, 112498.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024