KABUKLU SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı KABUKLU SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Kod SBSİ7005
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞEHNAZ YASEMİN TOSUN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Karides, kerevit, yengeç, istakoz ve midye gibi su ürünlerinin işlenmesi .

İçerik

Taze kabuklu su ürünlerinin (karides, kerevit, istakoz, yengeç, midye ve deniz salyangozu) işlenmesi. İşleme tekniklerinin etkisi hem teorik olarak anlatılacak hem de laboratuvar koşullarında uygulamalı tatbik edilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla

Kaynaklar

Mol, S., 2011, Özel Bazı Su Ürnlerinin İşlenmesi. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi. Edt: Candan Varlık. İstanbul Üniversitesi Yayınları.978-975-404-898-8.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024