Ders Adı | KABUKLU SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Kod | SBSİ7005 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. ŞEHNAZ YASEMİN TOSUN |
Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Karides, kerevit, yengeç, istakoz ve midye gibi su ürünlerinin işlenmesi .
Taze kabuklu su ürünlerinin (karides, kerevit, istakoz, yengeç, midye ve deniz salyangozu) işlenmesi. İşleme tekniklerinin etkisi hem teorik olarak anlatılacak hem de laboratuvar koşullarında uygulamalı tatbik edilecektir.
Sunuş yoluyla
Mol, S., 2011, Özel Bazı Su Ürnlerinin İşlenmesi. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi. Edt: Candan Varlık. İstanbul Üniversitesi Yayınları.978-975-404-898-8.