Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNDE MİKROBİYAL DEKONTAMİNASYON YÖNTEMLERİ | Kod | SBSİ7003 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi DİDEM ÜÇOK |
Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Su ürünlerinde tüketimden önce güvenli gıda sağlama
Su ürünlerinde mikrobiyal kontaminasyon sonucu oluşan bakteri yükünü çeşitli yöntemlerle azaltma-tamamen ortadan kaldırma ve muhtemel patojen bulaşması sonrası ürünün güvenli hale getirme yöntemleri
Sunum
Gıda mikrobiyolojisi uygulamaları Kadir Halkman Microbiologie alimentaire Joseph Pierre Guiraud Food preservation techniques Peter Zeuthen & Leif Bogh Sorensen Fundamental Food Microbiology Bibek Ray & Arun Bhunia