SU ÜRÜNLERİNDE MİKROBİYAL DEKONTAMİNASYON YÖNTEMLERİ

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE MİKROBİYAL DEKONTAMİNASYON YÖNTEMLERİ Kod SBSİ7003
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi DİDEM ÜÇOK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Su ürünlerinde tüketimden önce güvenli gıda sağlama

İçerik

Su ürünlerinde mikrobiyal kontaminasyon sonucu oluşan bakteri yükünü çeşitli yöntemlerle azaltma-tamamen ortadan kaldırma ve muhtemel patojen bulaşması sonrası ürünün güvenli hale getirme yöntemleri

Öğretim Yöntemleri

Sunum

Kaynaklar

Gıda mikrobiyolojisi uygulamaları Kadir Halkman Microbiologie alimentaire Joseph Pierre Guiraud Food preservation techniques Peter Zeuthen & Leif Bogh Sorensen Fundamental Food Microbiology Bibek Ray & Arun Bhunia

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024