IMPACTS OF CLIMATE CHANGE ON FISHERIES

İzlence Formu

Ders Adı IMPACTS OF CLIMATE CHANGE ON FISHERIES Kod SBBY7085
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. ABDULLAH EKREM KAHRAMAN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu derste; son yıllarda yeryüzünde insan yaşamını pek çok bakımdan etkilemeye başlayan ve küresel ölçekte giderek büyük bir sorun haline gelmiş olan iklim değişikliğinin balıkçılık faaliyetleri üzerindeki etkileri ayrıntılı bir şekilde irdelenecektir. Derste ayrıca, konuyla ilgili olarak özellikle yurtdışında yapılmış olan çalışmalar ele alınacak olup, küresel ısınma ve buna bağlı iklim değişikliğinin balıkçılıkla olan etkileşimi ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin neler olduğu, gelecek projeksiyonları ve bu öngörüde balıkçılık yönetiminin nasıl şekilleneceğine ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır.

İçerik

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine ilişkin genel tanımlar, balıkçılık kaynaklarının iklim ile olan ilişkisi, iklimde gözlemlenen halihazırdaki ve gelecekteki değişimler, deniz ve iç sularda hidroklimatolojik değişimler ve bunların balıkçılık üzerindeki etkileri, iklimdeki değişimlerin balıkçılıkla geçinen yoksul insanlar üzerindeki etkisi, iklim değişikliğinin balıkçılık kaynaklarını hangi boyutta etkilediğini belirlemeye yönelik çeşitli model ve yaklaşımlar ile buna ilişkin gelecek projeksiyonları, iklimdeki değişimlerin Akdeniz ve Karadeniz balıkçılığı üzerindeki etkisi, iç sulardaki balıkçılığın iklim değişiklikleri açısından irdelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğretim, yüz yüze örgün eğitim

Kaynaklar

Impacts of Climate Change on Fisheries and Aquaculture, Synthesis of current knowledge, adaptation and mitigation options, FAO Fisheries and Aquaculture Technical Paper, 627. Rome 2018.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024