KILIÇ VE KILIÇ BALIĞI BENZERLERİNİN AV METOTLARI

İzlence Formu

Ders Adı KILIÇ VE KILIÇ BALIĞI BENZERLERİNİN AV METOTLARI Kod SBBY7012
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi TUĞRUL ZAHİT ALIÇLI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu derste, kılıç balıkları ve benzerlerinin biyolojisi, ekolojisi, stok yapısı ve av yöntem ve miktarı hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Rostrumlu balıkların tanıtımı, biyoekolojik özellikleri, av metodları, av aletleri ülkemizde ve dünyada balıkçılık yönetimi

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı, soru-cevap ve tartışma yöntemleri

Kaynaklar

1. Balık ve Amatör Balıkçılık. İ.Bilge, Kardeşler Matbaası, 238 s. 2. Balık ve Amatör Balıkçılık. İ.Bilge, Kardeşler Matbaası, 349 s. 3. İstanbul Boğazı'nda Balık ve Balıkçılık. A.Ertan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları 147s. 4. Balık ve Amatör Balıkçılık. İ.Bilge, Bahar Matbaası, 237s. 5. Articles, 6. ICCAT Reports, 7. "Fish Catching Methods of The World" A.von Brand,Fishing News book ltd. 3 rd edition, England, 418 p 8. "Field Manual for Statistics and Sampling Atlantic Tunas and Tuna-like Fishes"M. Miyake, ICCAT, 3th, Madrid-SPAIN 184 p. 9. "FAO Species Catalologue, Bill Fishes of the World, I. Nakamura, FOA Fishery Synopsis No.125 Vol.5 65 p. 10. Balıkçılık III (Avlama Yöntemleri)" H. Hoşsucu, E.Ü. yayınları No:59, 235 s. 11. Misinalar. İ. Cengiz, N. Albulak, N. Yay.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024