EKLEM BACAKLILARIN AV METODLARI

İzlence Formu

Ders Adı EKLEM BACAKLILARIN AV METODLARI Kod SBBY7011
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. DİDEM GÖKTÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dünyada ve ülkemizde bulunan eklembacaklı türlerin korunması, ekonomik değere sahip türlerin biyo-ekolojileri, bu türlerin (Karides, istakoz, yengeç vb.) av metotları, üretim miktarları, su ürünleri sirkülerindeki av yasakları, sorumlu ve sürdürülebilir avcılığın uygulanması.

İçerik

Ekonomik eklembacaklı türlerin tanıtımı, eklembacaklıların biyoekolojileri, av metotları, av araçlarındaki ticari ve ıskarta oranları, Türkiye'deki balıkçılık yönetimi, gelişmiş ülkelerdeki balıkçılık yönetimi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, klasik anlatım, tartışma, soru-cevap, bilişim ve iletişim teknolojileri, küçük grup çalışmaları ve diğer uygulama çalışmaları.

Kaynaklar

Fish Catching Methods of The World" edited by O. Gabriel, K. Lange, E. Dahm and Wendt. 4th ed. Blackwell Publishing 523 p. McGarvey, R. and Gaertner, P.S. 1999. The South Australıan Lobster Fıshery Management Model Environment International, Vol. 25, No. 617, pp. 913-925, Nédélec, C. 1975. Catalogue of Small-Scale Fishing Gear. fishery Industries Division FAO. Fischer, W., Schneider, M. and Bauchot, M.-L. 1987. Mediterranee Èt Mer Noire Zone De Peche 37, Volume 1, Vegetaux et Invertebres Organısatıon Des Natıons Unıes Pour L'alımentatıon Et L?agrıculture FAO.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024