BALIKÇILIKTA YAPAY RESİFLER

İzlence Formu

Ders Adı BALIKÇILIKTA YAPAY RESİFLER Kod SBBY7010
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BENAL GÜL
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu derste, özellikle son yıllarda dünyada ve ülkemizde giderek önemli bir konu haline gelen yapay resifler ile ilgili kapsamlı bilgiler verilecektir. Ayrıca, çeşitli yapay resif uygulamaları ve bu uygulamaların bulundukları habitata ve dolayısıyla balıkçılığa sağlayacağı olumlu katkıların neler olabileceği irdelenmekte ve böylelikle, ülkemiz balıkçılığı için taşıdığı önemin daha iyi anlaşılması amaçlanmaktadır.

İçerik

Farklı tip ve malzemelerden tasarlanarak deniz tabanına yerleştirilen yapay resiflerin tanıtımı, dünyadaki ve ülkemizdeki yapay resif uygulamaları, yapay resiflerin balıkçılık alanlarının korunması ve geliştirilmesine olan katkısı, özellikle dip trolü gibi yasa dışı sürükleme takımlarına yönelik caydırıcı rolü, sportif balıkçılık aktiviteleri ve dalış turizmine olan katkısı, yapay resif proje uygulamaları ve bu uygulamaların yasal çerçevesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunum

Kaynaklar

- Practical Guidelines for the Use of Artificial Reefs in the Mediterranean and the Black Sea Studies and Reviews. General Fisheries Commission for the Mediterranean. No. 96. Rome, FAO 2015 - Artificial Reef Evaluation: With Application to Natural Marine Habitats Ed. W. Seaman 978-0849390616 -Artificial Reefs in Fisheries Management Edited By: SA Bortone, FP Brandini, F Gianna and S Otake ISBN: 9781439820070

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024