KARŞILAŞTIRMALI TASARIM TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı KARŞILAŞTIRMALI TASARIM TARİHİ Kod ICMB4107
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MELTEM MARALCAN GÜLMEN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Çeşitli tasarım hareketlerinin karşılaştırmalı analizi yoluyla öğrenciler, çeşitli dönemlerde tasarımı etkileyen sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik faktörler hakkında daha derin bir anlayış kazanacaklardır. Öğrenciler, tasarımın zaman içindeki gelişimini inceleyerek, tasarımın insan deneyimlerini ve çevrelerini şekillendirmedeki rolüne dair eleştirel bir bakış açısı geliştireceklerdir.

İçerik

Bu ders, farklı bölge ve kültürlerdeki tasarım trendlerinin gelişimini araştırır. Öğrenciler, tasarım hareketlerini şekillendiren etkileri analiz edecek ve ortaya çıktıkları sosyal, ekonomik ve politik bağlamları inceleyeceklerdir. Konular Art Nouveau, Art Deco, Modernizm, Postmodernizm ve çağdaş tasarımı içerebilir. Dersler ve tartışmalar yoluyla öğrenciler, tasarımın evrimini ve kültürel değerleri ve teknolojik gelişmeleri nasıl yansıttığını ve bunlara nasıl yanıt verdiğini anlamaları hedeflenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

1:Ders Anlatımı, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Seminer, 5:Proje, 6:Ekip Çalışması, 7:Teknik Gezi

Kaynaklar

"A World History of Art" by Hugh Honour and John Fleming "A History of Interior Design" by John F. Pile "The Design of Everyday Things" by Don Norman

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024