BALIKLARDA GÖRÜLEN HELMİNT HASTALIKLARI

İzlence Formu

Ders Adı BALIKLARDA GÖRÜLEN HELMİNT HASTALIKLARI Kod SUHA7563
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. REMZİYE EDA YARDIMCI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Paraziter hastalıklar içinde helmint hastalıkları yaygın görülür ve yurdumuzda insan ve hayvanların önemli sağlık sorunları arasındadır. Bu derste helmintler hakkında genel bilgi edinilmesi yanı sıra öğrencilerin balıklarda görülen helmintlerin sebep olduğu hastalıklar, bu hastalıkların septomları, teşhisi, koruma- kontrol, sağaltım metotları hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmıştır.

İçerik

Helmintlerin morfolojisi,biyolojisi ve yaşam siklusu, helmintlerin çeşitleri ve safhaları, sistematiği ve tayin anahtarları. Parazit ve konak ilişkileri ve bunu etkileyen faktörler. Balıklarda görülen helmintlerin sebep olduğu hastalıklar, bu hastalıkların septomları, teşhisi, koruma- kontrol, sağaltım metotları ve helmintolojide teşhis amaçlı kullanılan moleküler biyolojik teknikler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim yanı sıra düz anlatım, tartışma ve soru-yanıt sistemi kullanılacak olup, küçük gruplar oluşturularak konu ile ilgili sunum hazırlama çalışması ile bilgiler pekiştirilecektir.

Kaynaklar

Doğanay A. 2019. Helmintoloji , Ankara Nobel Tıp Kitapevi , ISBN: 978-605-9215-86-2. Woo P.T.K., Buchman K. 2012. Fish Parasites (Pathobiology and Treatment), CABI Publisher, ISBN-10: 1845938062.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024