İÇ MİMARLIKTA GÜNCEL KONULAR

İzlence Formu

Ders Adı İÇ MİMARLIKTA GÜNCEL KONULAR Kod ICMB4102
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HATİCE UMUT TUĞLU KARSLI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilerin iç mimarlık alanındaki en son gelişmeler ve eğilimlerle tanıştırmak ve bu güncel konuların eleştirel düşünme ve analizini teşvik etmek amaçlanmaktadır. Sınıf tartışmaları, örnek olay incelemeleri ve konuk konuşmacıların verdiği seminerler yoluyla öğrenciler, sürdürülebilirlik, gelişmekte olan teknolojiler, sosyal ve kültürel etkiler ve iş ve yaşam ortamlarının değişen doğası gibi alandaki bir dizi güncel konu ve tartışmayla tanıştırılacaktır. Bu konuları keşfederek, öğrenciler iç mimarinin karmaşık ve gelişen doğası hakkında daha derin bir anlayış kazanması ve bu bilgileri kendi tasarım projelerine uygulamak için daha donanımlı olmaları beklenmektedir. Yaratıcılığı, yeniliği ve iç mimarinin yer aldığı daha geniş sosyal ve çevresel bağlamlar hakkında bir farkındalığı teşvik etmek hedeflenmektedir.

İçerik

Bu ders, ortaya çıkan konulara ve tartışmalara odaklanarak iç mimarlık alanındaki en son gelişmeleri ve eğilimleri konu almaktadır. Ele alınan konular arasında sürdürülebilirlik, gelişen teknolojiler, sosyal ve kültürel etkiler ve çalışma ve yaşam ortamlarının değişen doğası yer almaktadır. Sınıf tartışmaları, vaka çalışmaları ve konuk katılımcıların vereceği seminerler aracılığıyla, öğrenciler bir dizi güncel konu ile tanıştırılacak ve alan üzerindeki etkilerini değerlendirmek için eleştirel düşünme ve analiz becerileri geliştireceklerdir. Öğrenciler ayrıca bu konularla ilgili kişisel değerleri ve etik değerleri üzerinde düşünmeye ve sosyal olarak adil, kültürel olarak duyarlı ve çevresel olarak sürdürülebilir alanlar yaratmaya yönelik bir sorumluluk duygusu geliştirmeye teşvik edilecektir. Ders yaratıcılığı, yeniliği ve iç mimarinin yer aldığı daha geniş sosyal ve çevresel bağlamların farkındalığını vurgular.

Öğretim Yöntemleri

1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Seminer, 5: Proje, 6: Grup Çalışması, 7: Teknik Gezi

Kaynaklar

Interior Design Since 1900 by Anne Massey Journal of Interior Design "The Interior Design Reference & Specification Book: Everything Interior Designers Need to Know Every Day" by Linda O'Shea and Chris Grimley "Designing Interior Architecture: Concept, Typology, Material, Construction" by Sylvia Leydecker

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024