İÇ MİMARLIKTA ÖZEL KONULAR

İzlence Formu

Ders Adı İÇ MİMARLIKTA ÖZEL KONULAR Kod ICMB3107
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HATİCE UMUT TUĞLU KARSLI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere diğer derslerde kapsamlı bir şekilde ele alınmayan iç mimarlık alanındaki belirli bir konuyu veya konuyu derinlemesine keşfetmelerini sağlamaktır. Öğrenciler, dersler, tartışmalar ve uygulamalı etkinlikler aracılığıyla seçilen konuyla ilgili mevcut ve ortaya çıkan trendler, teoriler ve teknolojilerle ilgileneceklerdir. Ders, konuyu ve bunun iç mimarlık pratiği üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde anlamak için öğrencileri eleştirel, yaratıcı ve işbirliği içinde düşünmeye zorlayacaktır. Dersin sonunda öğrenciler, alandaki bilgi ve becerilerini genişletmiş olacak ve karmaşık tasarım zorluklarının üstesinden gelmek için daha donanımlı olacaklar.

İçerik

Bu ders, bu alanda ortaya çıkan trendlere ve yeniliklere odaklanarak, iç mimarlıkla ilgili bir dizi özel konuyu keşfedecektir. Öğrenciler, eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir dizi tasarım projesinde ve araştırma ödevinde yer alacaktır. Okumalar, sınıf tartışmaları ve uygulamalı etkinlikler yoluyla öğrenciler, günümüzde iç mimarlık mesleğinin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlar ve fırsatlar hakkında daha derin bir anlayış kazanacaklar.

Öğretim Yöntemleri

1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Seminer, 5: Proje, 6: Grup Çalışması, 7: Teknik Gezi

Kaynaklar

"The Handbook of Interior Architecture and Design" edited by Graeme Brooker and Lois Weinthal "Interior Design Illustrated" by Francis D.K. Ching and Corky Binggeli "The Interior Design Reference & Specification Book" by Chris Grimley and Mimi Love

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024