GIDA TAKVİYELERİNİN ANALİZLERİ

İzlence Formu

Ders Adı GIDA TAKVİYELERİNİN ANALİZLERİ Kod ECZC5131
Kredi 1 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SIDIKA TOKER
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Gıda takviyesi analizlerini uygun analitik yöntemler ile yapabilen nitelikli eczacı yetiştirmektir.

İçerik

Gıda takviyelerinin sınıflandırılması ve ilgili yönetmelikler, Vitamin, Mineral, Mikroorganizma kaynaklı etken maddeler, Karbonhidrat, Lipit, Amino asitler, biyojen aminler, peptit, protein, Su ürünleri kaynaklı etken maddeler, Tatlı su ve deniz algleri, arı ürünleri ve fermentasyon ürünleri içeren maddeler, Bitki kaynaklı etken maddeler, Fenolik bileşikler, organosülfür bileşenler ve diğer bileşenleri içeren maddelerin analizleri, Gıda takviyelerinde yapılan genel kalite kontrol analizleri

Öğretim Yöntemleri

Görsel, teorik ve uygulama (power point sunumu, video gösterimi)

Kaynaklar

Bilimsel makale ve kitaplar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024