Ders Adı | GIDA TAKVİYELERİNİN ANALİZLERİ | Kod | ECZC5131 |
Kredi | 1 | AKTS | 3 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 1 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. SIDIKA TOKER |
Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Gıda takviyesi analizlerini uygun analitik yöntemler ile yapabilen nitelikli eczacı yetiştirmektir.
Gıda takviyelerinin sınıflandırılması ve ilgili yönetmelikler, Vitamin, Mineral, Mikroorganizma kaynaklı etken maddeler, Karbonhidrat, Lipit, Amino asitler, biyojen aminler, peptit, protein, Su ürünleri kaynaklı etken maddeler, Tatlı su ve deniz algleri, arı ürünleri ve fermentasyon ürünleri içeren maddeler, Bitki kaynaklı etken maddeler, Fenolik bileşikler, organosülfür bileşenler ve diğer bileşenleri içeren maddelerin analizleri, Gıda takviyelerinde yapılan genel kalite kontrol analizleri
Görsel, teorik ve uygulama (power point sunumu, video gösterimi)
Bilimsel makale ve kitaplar