KOZMESÖTİKLER

İzlence Formu

Ders Adı KOZMESÖTİKLER Kod ECZC5077
Kredi 1 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATMA GÜLGÜN YENER
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Kozmetoloji temel eğitimi almış olan eczacılık öğrencilerini daha yetkin olarak yetiştirmektir. Eczane eczacılığı yapacak öğrencilerin eczanelerde önemli bir ürün grubunu oluşturan kozmesötiklee (dermokozmetikler) konusunda bilgili hale getirilmesi. Kozmetik endüstrisinde üretim, kalite kontrol, kalite güvencesi ve AR-GE bölümlerinde çalışacak öğrencilere gerekli bilgilerin aktarılmasıdır.

İçerik

Etkin madde içeren ve yarı ilaç kabul edilen, derinin ve türevlerinin yapı ve fonksiyonları üzerinde etki göstererek klasik kozmetiklerden ayrılan kozmesötiklerin hazırlanması, geliştirme ve optimizasyon işlemleri, ürünlerin kalite kontrol ve güvencesinin sağlanması, deriye uygunluklarının incelenmesi ve etkinlik testleri hakkında bilgiler içeren ders programı.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım.

Kaynaklar

Kozmetik Bilimi, Ed. Y. Yazan, Nobel Tıp Kitabevi, İstanbul 2004. Kontrollü Salım Sistemleri, Ed. A.Z. Gürsoy, İstanbul 2002. Cosmetic Preparations, G.A. Novak, Industrie H. Ziolkowsky, Augsburg 1985. Biotechnology in Cosmetics. Concepts, Tools and Technics, Allured Publishing, Illinois 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024