KARİYER PLANLAMA

İzlence Formu

Ders Adı KARİYER PLANLAMA Kod İKTB3020
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. AYÇA AYSUN UĞURLU
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Öğrencilerde iş hayatının dinamikleri ve beklentileri konusunda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin kariyerlerini kendi zekâ, kişilik, bilgi, beceri, yetenek ve yetkinliklerine uygun olarak belirleyebilmeleri için yol göstermek hedeflenmektedir. Bu bağlamda kariyer planlama ve gelişimi konusunda öğrenciler üzerinde farkındalık yaratabilmek, kariyer evreleri hakkında bilgi vererek ve bu evrelerde başarılı olabilmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğine yönelik bilinçlendirme sağlamak, sektörel anlamda mesleki eğilimler ve meslek örnekleri üzerinde çalışmalar yaparak öğrencileri sektör açısından kariyer planlama konusunda donanımlı hale getirmek amaçlanmaktadır.

İçerik

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan taslak çerçevesinde, çeşitli video ve etkinlikler ile dersi veren öğretim üyesi, sektör profesyonelleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası örgütlerden davet edilecek misafir eğiticilerle ders yürütülecektir. Ders kapsamında öğrenciler, profesyonel başvurularda kullanılan yöntem ve araçlar konusunda bilgilendirilecek ve bunları en etkin şekilde kullanabilme becerisini kazandırmaya yönelik uygulamalı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından önerilen ders içeriğini destekleyen videolar, hazırlanan kitap, makale, dergi, çevrim içi kaynaklardan oluşan Kariyer Planlama dersi literatürü, Yetenek Kapısı platformu, ders sonu değerleme formu.

Kaynaklar

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından önerilen ders içeriğini destekleyen videolar, hazırlanan kitap, makale, dergi, çevrim içi kaynaklar, öğretim üyesi ders notları ve yardımcı makaleler ile çeşitli kitaplar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024