ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ VE POLİTİKASI ANALİZLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ VE POLİTİKASI ANALİZLERİ Kod IKTI9703
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET DUMAN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Uluslararası İktisat Teorilerini inceleyerek uygulanmakta olan uluslararası iktisat politikaları hakkında bilgi edinmek. Küresel ekonomideki değişimleri izleyebilecek ve açıklayabilecek bilgi ve yetkinliğe sahip olmak.

İçerik

Dünya Ticaretine Genel Bakış, Küreselleşme ve Uluslararası Rekabet Gücü, Reel ve Parasal Uluslararası İktisat Teorisi, Uluslararası İktisat Politikası: Politika Araçları, Etkileri, Sebepleri, Bütünleşme ve Uygulamalar, Uluslararası Ticareti Düzenleyici Kurumlar ve Ülkelerin Yürüttüğü Ticaret Politikaları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş, kitaplar ve ders öncesi verilecek makaleler üzerinden interaktif anlatım.

Kaynaklar

Krugman/Obstfeld/Melitz (2017), Uluslararası İktisatTeori ve Politika, Palme Yayıncılık, Thirlwall, A.P., Lopez, P.P. (2010), Ticaretin Liberalizasyonu ve Ulusların Fakirliği, 1001 Kitap, Seyidoğlu, H. (2017), Uluslararası İktisat, Güzem Yayınları, İstanbul. Seyidoğlu, H. (2016), Uluslararası Finans, Güzem Can yayınları , Istanbul. Mehmet, Ş. (2011), Uluslararası Paranın Ekonomi Politiği ve Kriz, Kalkedon, Istanbul. Mishkin, F.S. (2000) , Finansal Piyasalar ve Kurumlar, (Çev.İ. Şıklar, A.Çakmak, S.Yavuz), Bilim Teknik Yayınevi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024