MAKRO İKTİSAT II

İzlence Formu

Ders Adı MAKRO İKTİSAT II Kod İŞLB2004
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SİNEM KUTLU HORVATH
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Makro İktisat II, makro iktisat teorisinin kapsadığı temel kavramlar ve konular hakkında lisans düzeyinde bilgi sağlamaya odaklanmaktadır. Öğrencilere modern makro ekonomiye ilişkin bir vizyon sağlamayı, çağdaş ve tarihsel makro iktisat teorisi ve temel iktisat politikaları dahil olmak üzere makro ekonomi anlayışını geliştirmeyi ve makro ekonomik sorunları küresel açıdan analiz etme ve çözüm yolları bulma yetisi kazandırmayı amaçlamaktadır.

İçerik

Ders genel olarak tüketim ve yatırım teorileri, emek piyasaları, para ve finans piyasalarının özellikleri, makro modeller, AS-AD analizi, IS-LM analizi ve makro genel denge, Phillips Eğrisi analizi, Yeni-Klasik makro ekonomi, rasyonel beklentiler teorisi, Yeni-Keynesyen makro ekonomi, enflasyon teorisi, ödemeler dengesi ve döviz kurları, açık ekonomi makro analiz konu başlıklarını içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders, haftalık üç saat şeklinde verilmektedir. Dersin her bölümü için özel olarak hazırlanmış okuma materyali sağlanmaktadır. Ders saatinde öğretim üyesinin işleyeceği ders konularına ek olarak, konuların pekiştirilmesini sağlamak amacıyla ders sonunda soru cevap şeklinde tartışmalara da yer verilerek öğrencilerin derse katılımı teşvik edilmektedir.

Kaynaklar

M. Merih Paya, Makro İktisat, Türkmen Kitabevi, 4. Baskı, 2013. Ersan Bocutoğlu, Makro İktisat: Teoriler ve Politikalar, Ekin Kitabevi Yayınları, 2019. Erdal M. Ünsal, Makro İktisat, Murat Yayınları, 2017. N. Gregory Mankiw, Macroeconomics, Macmillan Learning, 2019. Brian Snowdon, Howard R. Vane, Modern Macroeconomics: Its Origins, Development and Current State, Edward Elgar Pub., 2005.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024