MİKRO İKTİSAT I

İzlence Formu

Ders Adı MİKRO İKTİSAT I Kod İŞLB2001
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. NURTAÇ YILDIRIM ALTINTAŞ
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Mikro İktisat I, ilk yıl İktisada Giriş I dersi ile sağlanan temelin üzerine inşa edilir ve bu şekilde öğrencilerin Mikro İktisat teorisinin ana fikrini anlamaları amaçlanır. Bunu gerçekleştirmek için, ilk olarak arz ve talep modeli yeniden incelenir ve ardından modern tüketici ve üretici teorisi derinlemesine incelenir.

İçerik

Mikro İktisat I, I. yarıyıl derslerinden İktisada Giriş I'in devamı niteliğinde olup mikro iktisadın tüketici davranışları ve firma teorisini içerir. Derste, öncelikle, tüketici davranışları teorisinin parçaları olan fayda fonksiyonu ve bütçe kısıtı, tüketici dengesi, gelir-tüketim ve Engel eğrileri ile fiyat-tüketim ve talep eğrileri ayrıntılı olarak işlenir. Bu kapsamda, gelir ve ikame etkileri de ele alınır. Daha sonra firma teorisine geçilir; bu teorinin ana bileşenleri olan üretim ve maliyet fonksiyonu ile üretici dengesi irdelenir. Son olarak, genişleme yolu ve ölçeğe-göre-getiri kavramları incelenir.

Öğretim Yöntemleri

Klasik anlatım, PPT sunumları, tartışma, soru-cevap ve sınıf-içi alıştırmaları

Kaynaklar

Microeconomics - Daron Acemoğlu, David Laibson, John A. List, Pearson, sEcond edition. Pindyck & Rubinfeld; Microeconomics, Ninth ed., Pearson, 2017. Jeffrey M. Perloff- Microeconomics Theory and Applications with Calculus, Mikro Ekonomi- Prof. Dr. Erdal Ünsal

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024