TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Kod İŞLB3015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SERDAR SEMİH COŞKUN
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, tedarik zinciri yönetimi disiplini altında yer alan temel düzeydeki kavram ve ilkeleri bilgi, kavrama ve uygulama düzeyinde anlamak ve davranışa dönüştürmektir.

İçerik

Tedarik zinciri, hammadde tedarikinden bitmiş ürünün son kullanıcılara ulaştırılmasına kadar geçen süre içinde gerçekleştirilen tüm işlemler dizisidir. Tedarik zinciri yönetimi, tüm sistem içinde maliyetleri en aza indirmek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için tedarik zinciri ortakları arasındaki malzeme, para ve bilgi akışlarını koordine etmektir. Bu ders, küreselden yerele kadar tedarik zinciri yönetimi alanıyla ilgili temel kavramları ve kuralları tanıtmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, soru cevap, tartışma, örnek olay, araştırma, problem çözme, bilgisayar destekli öğretim

Kaynaklar

Erdal, M. (2011).Satınalma ve tedarik zinciri yönetimi. Beta Yayıncılık. Prajogo, D., & Olhager, J. (2012). Supply chain integration and performance: The effects of long-term relationships, information technology and sharing, and logistics integration. International Journal of Production Economics, 135(1), 514-522. Kanda, A., & Deshmukh, S. G. (2008). Supply chain coordination: perspectives, empirical studies and research directions. International journal of production Economics, 115(2), 316-335. Lambert, D. M., & Cooper, M. C. (2000). Issues in supply chain management. Industrial marketing management, 29(1), 65-83. Mentzer, J. T., DeWitt, W., Keebler, J. S., Min, S., Nix, N. W., Smith, C. D., & Zacharia, Z. G. (2001). Defining supply chain management. Journal of Business logistics, 22(2), 1-25. Wang, Y., Wallace, S. W., Shen, B., & Choi, T. M. (2015). Service supply chain management: A review of operational models. European Journal of Operational Research.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024