ULUSLARARASI İKTİSAT

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI İKTİSAT Kod İŞLB3013
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. NURTAÇ YILDIRIM ALTINTAŞ
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Bu dersin temel amaçları; * Uluslararası iktisat alanındaki temel teorileri ve uygulamaları konusunda bilgilendirmek * Uluslararası iktisat alanındaki mevcut teorilerin farkına varmak, değerlendirmek ve anlamak konusunda bir ortam yaratmak * Bu alandaki ampirik çalışmaları anlayabilecek bir temel oluşturmak Mezunları bu alanda iş bulabilecekleri bir konuma getirmek

İçerik

Bu ders öğrencilere uluslararası ekonomi konusundaki temel teorileri ve bu teorilerin gerçek hayata yansıyan uygulamalarını vermeyi amaçlamaktadır. Bu dersin sonunda öğrenciler uluslararası iktisat teorilerinin ortaya çıkış sebeplerini tarihsel bir süreç içinde incelemiş olup, farklı yöntemleri ve analitik bakış açılarını anlamaya başlamış olacaklardır. Bu anlama sürecini daha kolaylaştırmak ve eğlenceli hale getirmek için standart ders ve seminerlerin yanı sıra yardımcı kaynaklar ve tekniklerden de yararlanılacaktır. Bu ders haftalık 3 saatlik temel ders ve seminerlere ek olarak sınıf içi ödev ve grup projeleriyle de desteklenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Powerpoint sunumlar, haber yorumlama, sınav.

Kaynaklar

Halil Seyidoğlu, Uluslararası İktisat: Teori, Politika ve Uygulama, Seçkin Yayıncılık, İstanbul 2009. Dominick Salvatore, Introduction to International Economics, 3rd Edition, 2011. James Gerber, Uluslararası iktisat, Nobel akademik Yayıncılık, 2017.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024