İKTİSADİ ANALİZ

İzlence Formu

Ders Adı İKTİSADİ ANALİZ Kod İKTB3008
Kredi 4 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. NURTAÇ YILDIRIM ALTINTAŞ
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Dersin amacı temel olarak piyasaların ve ekonomik olayların etkilerini analiz edebileceği temel bilgileri öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, çeşitli iktisat okullarının ekonomik olgu ve olayları analiz yöntemlerini kavramak ve günümüzün yerel ve global iktisadi olgu ve olaylarını elde edilen araçlarla değerlendirebilmektir.

İçerik

İktisat okullarının analiz araçları ve iktisadi çıkarımları detaylı biçimde ele alınmakta, global ekonomik işleyiş içinde güncel olgu ve olayların yorumları örnek vakalar üzerinden karşılaştırmalı biçimde analiz edilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencinin derslere düzenli olarak katılması, derslerde not tutması ve derse interaktif biçimde katılması beklenmektedir. Dersin gerektirdiği ek araştırmaların ve çalışmanın yapılması yönünde öğrenci teşvik edilmektedir. Değerlendirme: Vize ve final sınavlarının ağırlıklı ortalamalarına ek olarak dönem içinde yaptırılan çalışmalar da değerlendirmeler de dahil edilmektedir.

Kaynaklar

Modern Macroeconomics: It s Origins, Development and Current State, Brian Snowdon , Howard R. Vane , Edward Elgar Publishing, 2005. Paul Krugman, Marc Melitz, and Maurice Obstfeld: International Economics: Theory and Policy, 11th edition , 2018

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024