MATEMATİK I

İzlence Formu

Ders Adı MATEMATİK I Kod İKTB1003
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. DENİZ GİZ
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Öğrenciye, sosyal bilimler alanlarındaki konuların analiz edilmesinde matematiksel düşünme kavramının yerleştirilmesi ve uygulamasını yapabilmesini sağlamaktır.

İçerik

İktisat ve sosyal bilimlerde yaygın olarak kullanılan temel matematik yöntemlerin verilmesi ve bu yöntemlerin bu alanlardaki uygulamalarıdır.

Öğretim Yöntemleri

Matematigin temel konularinin alt yapisinin verilmesi ve sonra iktisat ve sosyal bilimler alanlarindaki uygulamalarinin orneklerle kavranilmasini saglamaktir.

Kaynaklar

GENEL MATEMATİK İşletme, İktisat, Yaşam ve Sosyal Bilimler İçin, Mond A. BARNETT - Michael R. ZIEGLER - Karl E. BYLEEN, PEARSON Editör Arif SABUNCUOĞLU, Nobel Akademik Yayıncılık Calculus ve Analitik Geometri. Çeviren Recep Korkmaz.MIT Beta yayınları İktisatta Matematiksel Yöntemlere Giriş, J.Colin Glass, Der Yayınları. İşletme ve İktisat için Matematiksel Yöntemler, Edward T. Dowling, Mac Graw-Hill. Applied Maths for Business,Economics and the Social Sciences, Frank S.Budnick.Mac, Graw-Hill International Editions. Theory and Problems of Calculus for Business,Economics and the Social Sciences, Schaum’s Outline series, Mac Graw-Hill. An Introduction to Mathematical Methods in Economics, J.Colin Glass. Brief Calculus For Management and the life and Social Sciences, .Stancl. Fundemental Methods of Mathematical Economics, Alpha C.Chiang , Mac Graw-Hill.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024