GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI

İzlence Formu

Ders Adı GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Kod ASUB2226
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AHMET TALAT SAYGAÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitim birikiminin, yaratıcılık ve analitik çözümleme yeteneklerinin; üniversite ve toplum arasındaki bağların güçlendirilmesi konusunda öz-değerlendirme becerilerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda toplumda özellikle yaşlı ve çocuk korunumu, bakımı, toplumda engelli yaşamı, göç ve afet gibi toplumsal hassasiyetin yüksek olduğu konularda görünürlüğü arttırmak için takım çalışması ile bir projenin hazırlanmasıdır.

İçerik

İçerik ve amaçlar birlikte değerlendirilmiştir. Öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitim birikiminin, yaratıcılık ve analitik çözümleme yeteneklerinin; üniversite ve toplum arasındaki bağların güçlendirilmesi konusunda öz-değerlendirme becerilerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda toplumda özellikle yaşlı ve çocuk korunumu, bakımı, toplumda engelli yaşamı, göç ve afet gibi toplumsal hassasiyetin yüksek olduğu konularda görünürlüğü arttırmak için takım çalışması ile bir projenin hazırlanmasıdır.

Öğretim Yöntemleri

1) Teorik Dersler sınıf ortamında pptx ve word dosyaları sunumuyla tartışmalı olarak yapılır 2) Proje tanımı ve planı anlatılır 3) Proje veri toplama ve yerinde görme - bilgi alma - tartışma amacıyla, herbiri 5 saat süren ve ulaşımı üniversitemiz imkânları ile sağlanacak; yaşlı bakım evi, çocuk esirgeme merkezi, Beyazıt devlet kütüphanesi görme engelliler birimi, ortopedik vb tıbbı malzeme üretim ve satış tesisi ziyaretleri, üniversite Yapı İşleri Daire Başkanlığı mimarlarıyla görüşme ve projenin gidişatına göre ilgili birim, kişi ve kuruluşlarla görüşmeler ve verilerin toplanması 4) Projenin oluşturulması ve sunumu 5) Projenin basımı ve ilgili kişi ve kuruluşlara ulaştırılması. 6) Projenin herbir parçasının bir takım olarak belli öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi ancak projenin tüm ziyaretlerine takımın tümünü katılması.

Kaynaklar

1) Ders notları. 2) Gönüllülük, pdf kitap notu 3) Türkiye'de Gönüllülük, pdf kitap notu 4) Üniversitede Gönüllü Olmak, pdf kitap notu

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024