ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ

İzlence Formu

Ders Adı ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Kod KAYO2138
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, geleceğin yönetici adaylarının ihtiyaç duyabilecekleri temel davranış becerilerinin verilmesi hedeflenmiştir.

İçerik

Bu dersin amacı, öğrencilerin iş hayatının her alanında sıkça karşılaşılan örgütsel davranış konuları hakkındaki duyarlılıklarını artırarak, davranış bilimlerinin temel kavramları ve uygulama teknikleri konusunda bilgilendirmektir. Ayrıca, teorik ve pratik bilgilerin, takım oluşturma ve liderlik geliştirme alanlarında uygulanmasını sağlamak, geleceğin lider ve yöneticileri için algılama, rol ve etkileme kavramlarının önemini vurgulamak, iletişim problem çözme ve çatışma yönetimi konularında bilgilendirmek, insan davranışlarının, diğerleri üzerindeki etkisinin farkına varmalarını sağlayarak, değişim ihtiyacını görebilmelerini sağlamaktır.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan Eğitim

Kaynaklar

CAN, Halil, AŞAN, Öznur, AYDIN, Eren Miski, Örgütsel Davranış, Ankara: Arıkan Yayıncılık, 2006. Erdoğan, İlhan, İşletmelerde Davranış, İstanbul: İ.Ü. İşletme Fakültesi Yayınları No: 242, 1991. EREN, Erol, Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi, 10. Baskı, İstanbul: Beta Basım A.Ş., 2007. GÜNEY, Salih, Davranış Bilimleri, 3. Baskı, Ankara: Nobel Yayın Dağıtım, 2006. KAYNAK, Turgay, Örgütsel Davranış ve Yönlendirilmesi, İstanbul: Alfa Yayınları, 2005. ÖZKALP, Enver, KIREL, Çiğdem, Örgütsel Davranış, Eskişehir, 2005. SABUNCUOĞLU, Zeyyat, TÜZ, Melek, Örgütsel Psikoloji, Eskişehir, 2005. ŞİMŞEK, Şerif, AKGEMCİ, Tahir, ÇELİK, Adnan, Davranış Bilimlerine Giriş ve Örgütlerde Davranış, 6. Baskı, Ankara: Gazi Kitabevi, 2008. CHAMPOUX, Joseph E., Organizational Behavior: Integrating Individuals, Groups and Organizations, 3rd. Ed., Ohio: Thomson South-Western, 2006. DAFT, Richard L., NOE, Raymond A., Organizational Behavior, Fort Worth: Harcourt College Publishers, 2001. LUTHANS, Fred, Organizational Behavior, 10th. Ed., New York: McGraw-Hill, 2005. ROBBINS, Stephen, Organizational Behavior, 9th. Ed., New Jersey: Prentice-Hall, 2001.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024