PRACTISES FOR HYGIENE AND HEALTH

İzlence Formu

Ders Adı PRACTISES FOR HYGIENE AND HEALTH Kod BYLJ1263
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. NAZMİYE ÖZLEM ŞANLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yaşam becerilerine dayalı hijyen eğitimine yetkinlik kazandırmak

İçerik

Sağlık için hijyen ve sanitasyonun önemi, i) kişisel hijyen uygulamaları, ii) çevre hijyen uygulamaları iii) gıda güvenliği için hijyen uygulamaları iv) su hijyeni tedavileri iv) iş hijyeni.

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı, tartışma ve geri bildirim.

Kaynaklar

1. British Columbia Cook Articulation Committee. (2018). Food Safety, Sanitation, and Personal Hygiene. 2.Lai, Z. F., & Kaur, S. (2020). Home Hygiene and Prevention of Infections. Asia Pacific Journal of Health Management, 15(2), S79-84. 3. Rsph. RSPH calls for clean-up of public attitudes to hygiene [Internet]. RSPH. 2019 [cited 2020Jan3]. Available from: https://www.rsph.org.uk/aboutus/news/rsph-calls-for-clean-up-of-publicattitudes-to-hygiene.html

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024