POLITICS IN THE EUROPEAN UNION

İzlence Formu

Ders Adı POLITICS IN THE EUROPEAN UNION Kod KAYO3369
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ZEYNEP ÖZDE ATEŞOK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dersin amacı, değişen dinamikler, kuram ve kavramlar ışığında öğrencilere Avrupa'da bütünleşme sürecini ve temel politika alanlarını değerlendirme becerisi ile bu sürecin siyasi ve toplumsal yansımalarını irdeleme ve yorumlama yetisi kazandırmaktır. Farklı politika alanlarını kapsayan izlence ile diğer bir beklenen katkı da Avrupa'daki güncel sorunları ve tartışmaları disiplinerarası bir yaklaşım ile anlamlandırma ve analiz becerisi oluşturmaktır.

İçerik

Ders, Avrupa Birliği düzeyinde politika yapım ve uygulama süreçlerini, yapıları, kurumları ve temel politika alanlarını değerlendirmek üzere tasarlanmıştır. Bu bağlamda politika yapım ve uygulama süreçleri, kurumlararası dinamikler ile bu süreçlerin üye devletler üzerindeki etkileri ve farklı düzeyler arasındaki etkileşimin temel dinamikleri mevcut kuramlar ve uygulamalar ışığında değerlendirilecektir. Bu kapsamda iç pazar, ekonomik ve parasal birlik, bölgesel politika, sosyal politika, çevre politikası, göç politikası, ortak dış ve güvenlik politikası derste incelenecek politika alanları arasındadır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, ödev ve sunumlar

Kaynaklar

Cini, M., & Borragán, N. P. S. (Eds.). (2016). European Union Politics. Oxford University Press; Dinan, D. (2005). Ever Closer Union: An Introduction to European integration. Palsgrave Macmillan;Featherstone, K., & Radaelli, C. M. (Eds.). (2003). The Politics of Europeanization. OUP Oxford.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024