HISTORY OF CIVILIZATIONS

İzlence Formu

Ders Adı HISTORY OF CIVILIZATIONS Kod KAYO1333
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. BÜLENT ARI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Uygarlıklar Tarihi dersi, insanoğlunun yerleşik hayata geçmesinden itibaren toplumların hangi farklı kültürler içinde yaşadığını öğrencilere kronolojik bir sıra içinde göstermeyi hedeflemektedir. Günümüzdeki milletler, bu hale gelinceye kadar çok farklı safhalardan geçmişlerdir. Hatta çoğu -Türkler gibi- daha önce farklı coğrafyalarda yaşarken mekân değiştirmişlerdir. İnsanlığın tarihi, kurdukları ve içinde yaşadıkları medeniyetler silsilesi içinde değerlendirilecek ve bu suretle benzerlikler ve farklılıklar bir bütün içinde değerlendirilecektir.

İçerik

Bu ders, yeryüzünde ve bilhassa kadim coğrafyalarda kurulan devletlerin ve bunların iz bırakmış medeniyetlerinin incelenmesini esas alır. Derslerde, kronolojik bir sıra ile ilkçağlardan itibaren farklı coğrafyalardaki toplumlar ve kültürler bir bütün olarak ve devamlılık çerçevesinde takip edilecektir. Derste, günümüz medeniyetlerinin tarihi kökleri ve bunları geçirdiği süreçler, toplumların tarihi üzerinden işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan Eğitim

Kaynaklar

William Mc Neill, J. R. McNeill, Human Web: A Bird's Eye View of the World History, Norton & Company, Incorporated; Peter N. Stearns, et al, World Civilizations, NY: Longman, 2001; Mark Kishlansky, Patrick Geary, Patricia O’Birien, Civilization in the West, vol. I, NY: Longman, 2008; Mortimer Chambers, et al, The Western Experience, NY: Mc Graw Hill, 2007; Archibald LEWIS, Nomads and Crusaders 1000-1368, Bloomington: Indiana University Press, 1988; C. F. STRONG, Dynamic Europe, London: University of London, 1945; Leigh Grant, Rome: A Fold-Out History of the Ancient Civilization, Black Dog & Leventhal,2005; Lloyd Hoshaw, A History of Eastern Civilizations, Volume I, NY: McGraw-Hill 1994; Ira LAPIDUS, A History of Islamic Societies, Cambridge: CUP, 2002.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024