İSPANYOL EDEBİYAT TARİHİ IV

İzlence Formu

Ders Adı İSPANYOL EDEBİYAT TARİHİ IV Kod ISDE4041
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İspanyolca Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MARİA ANTONİA BÜYÜKKOYUNCU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

XIX. yy.daki İspanyol Edebiyatı ele alınır. Romantisizm\\\'in özellikleri incelenirken bu akımın şiir, düz yazı ve tiyatrodaki yansımaları gözden geçirilmektedir. Bu hareketin en önemli metinleri okunarak incelenir. XIX. yy. İspanyol romanında Realizm ve Natüralizm akımları ele alınır. Bu dönemi temsil eden en önemli yazarlar ve metinleri ayrıntılı olarak incelenmektedir.

İçerik

o Romantisizm düşünce ve estetiğe geçiş. o Edebi türler (düzyazı, şiir, tiyatro) özellikleri ve gelişimi o İlgili metinlerin incelenmesiyle bu dönemin en önemli yazarlarına ve akımlarına genel bir bakış. o Realizm ve Natüralizm düşüncesi ve estetiğiyle ilgili metinlerin çalışılmasıyla önde gelen yazarların incelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan Eğitim

Kaynaklar

-Barroso Gil, Asunción et al., Introducción a la Literatura española a través de los textos II. Siglos XVIII y XIX., Madrid, Istmo, 1991.s. 147 - 416. Alonso Fernández ,Santos et al., Literatura 3.,Vitoria, Magisterio Casals, 1993. s. Pedraza Jiménez, Felipe. Las épocas de la Literatura española, Barcelona, Planeta, 2012 www. Biblioteca Virtual Miguel Cervantes

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024