DÜNYADA SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı DÜNYADA SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI Kod SHAO2034
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EDA PURUTÇUOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyal hizmetin uluslararası boyutunu tanıyarak farklı kültür ve coğrafyada yaşayan insanların sorularını ve sorunlarını öğrenmek, karşılaştıkları sorunları çözmeyi ve sosyo-ekonomik yaşanabilirliklerini artırmayı destekleme bilgisini edinmek, dünyada sosyal hizmet uygulamalarının gelişimini ülke ve coğrafya özelinde bilmek, küresel bakış açısı kazanmak.

İçerik

Dünyadaki küresel sorunlar ile bu sorunların dezavantajlı gruplar üzerindeki etkileri bilgisi, sosyal hizmet uygulamalarının gelişimini dönemlerin kendi özellikleri içinde değerlendirme bilgisi, uluslararası boyutu olan sosyal konulara odaklanarak insan hakları, sosyal adalet, insani yardım gibi konuları uluslararası bağlamda irdeleme, ülkelerin sosyal refah ve sosyal kalkınma düzeylerine bağlı olarak verilen sosyal hizmet uygulamalarını öğrenme, öğrencileri uluslararası sosyal hizmet alanında profesyonel kariyerlere hazırlamaya yardımcı olmak adına kürese bir meslek olarak sosyal hizmeti irdeleme.

Öğretim Yöntemleri

Ders notu, ders sunumu, video.

Kaynaklar

Akkaş,İ. ve Babahanoğlu,R. (2021). Sosyal Hizmet Alanında Uluslararası Araştırmalar 1,Eğitim Yayınevi. Mapp,S.C. (2020). Human Rights and Social Justice in a Global Perspective: An Introduction to International Social Work: An Introduction to International Social Work 3rd Edition, Oxford University Press. Zastrow,C. (2013). Sosyal Hizmete Giriş, Durdu Baran Çetin (Ed.), Nika Yayınevi. Cox,D.R. (2012). International Social Work: Issues, Strategies, and Programs Second Edition, SAGE Publications. Healy, L.M. and Link,R.J. (Ed.) (2011). Handbook of International Social Work: Human Rights, Development, and the Global Profession 1st Edition, Oxford University Press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024