BÖLGESEL EKONOMİ

İzlence Formu

Ders Adı BÖLGESEL EKONOMİ Kod İKTB4020
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI ÇAKIR
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, bölgelerin ekonomik yapılarını analiz etmede kullanılan teorilerin ve analitik tekniklerin açıklanmasıdır. Derste ayrıca, bölgesel gelişmeye yönelik olarak uygulanan politikalar da incelenmektedir. Ders süresince, coğrafik lokasyonun ekonomik birimlerin ve firmaların kararları üzerindeki etkileri ve şehirler ile kentsel bölgelerin sorunları analiz edilmektedir.

İçerik

Bu derste bölgelerin ekonomik yapıları ve sorunları ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Ders boyunca bölgesel ekonomik analizde kullanılan araçlar, bölgesel dengesizliklerin nedenleri, bölgesel büyüme, bölgesel gelişme ve bölgesel ekonomik sorunlar ile bu sorunlara yönelik olarak geliştirilebilecek politikalar ayrıntılı bir şekilde açıklanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Genel olarak, konular dersin öğretim görevlisi tarafından açıklanmaktadır. Buna ek olarak, e-ders kitabı, e-ders sunumu ve e-ders videosu da kullanılmaktadır.

Kaynaklar

Zeynel Dinler, Bölgesel İktisat, Ekin Kitabevi, Bursa, 2014. Philip McCann, Modern Urban and Regional Economics, Oxford University Press, Second Edition, United Kingdom, 2013.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024