ENDÜSTRİ EKONOMİSİ

İzlence Formu

Ders Adı ENDÜSTRİ EKONOMİSİ Kod İKTB4014
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. OĞUZHAN ÖZÇELEBİ
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Endüstriyel iktisadın konusu, bir ekonominin mikro iktisat ve etkileşimli iktisat ajanları açısından işleyişidir. Endüstriyel Ekonomi, lisans öğrencisinin mikroekonominin analitik ve nitel araçlarına hakim olmasını ve kurumsal arka planı hakkında bilgi edinmesini amaçlamaktadır.

İçerik

Konular, firmaların, endüstrilerin ve pazarların incelenmesini içerir. Yerel köşe dükkanlarından çok uluslu devlere kadar her büyüklükteki firmaya odaklanır. Elektrik üretimi, araba üretimi ve restoranlar gibi çok çeşitli endüstrilerle ilgilenir. Dersin aynı zamanda uluslararası bir boyutu da vardır - firmalar, yurtdışında girdi (veya dış kaynak üretimi) sağlama seçeneğine sahiptir. Örneğin, endüstriyel iktisat mikro derslerdeki beceri ve bilgileri daha sık kullanır, bazen makroekonomik terimler kullanılır.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencinin derslere düzenli olarak katılması, derslerde notlar alması, sorular sorması ve sınıfta fikirlerini ortaya koyması beklenir. Öğrencinin öğretim görevlisi tarafından verilen ders materyallerini ve ayrıca ders kitabını tek başına okuması, gözden geçirmesi, alıştırmaları çözmesi, soruları veya verilen ödevleri çözmesi beklenir. Yeni materyaller daha önce sunulanlar üzerine kurulduğu için öğrenciye ders materyali konusunda güncel olması tavsiye edilir.

Kaynaklar

Ders notları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024