UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK

İzlence Formu

Ders Adı UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK Kod İŞLB4006
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Bir ülkenin gelişmesinde girişimlerin ve girişimcilerin rolü son derece önemlidir. Girişimcilik dersi, kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını ve uygulamalı olarak bu yetkinliklerini elde etmelerini amaçlamaktadır. Bu dersi başarı ile geçen öğrencilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Sertifikası verilmektedir. Bu belge ile öğrenciler, kurmayı planladıkları işler için KOSGEB desteklerine başvurabilmektedir.

İçerik

Girişimcilik dersi, kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını ve uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Ders, girişimcilikle ilgili teorik bilgilerin verilmesi, güncel örneklerin incelenmesi, iş planı içeriği, hazırlanması ve sunumu konularının anlatımı ile işlenmektedir. Bu kapsamda öğrenciler dönem ödevi olarak belirledikleri konularla ilgili iş modellerini sunmaktadırlar.

Kaynaklar

Mustafa Ergen, Girişimci Kapital Mehmet Marangoz, Girişimcilikte Güncel Konular ve Uygulamalar Mehmet Marangoz, Girişimcilik Semra Güney, Girişimcilik

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024