TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ Kod İŞLB4017
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HALİM KAZAN
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Şirketlerin stratejik ve işlemsel hedeflerini şekillendirmesini ve gerçekleştirmesini sağlayacak teknolojik yeteneklerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının planlanması, yönetimi, denetimi ve koordinasyonunu öğrenmektir Şirketlerde teknolojik değişimler yeni ürün, hizmet, süreç, kurumsal gelişim ve endüstriyel çeşitlilik açısından karşılaşılacak güçlükler ve fırsatların üstesinden gelmektir. Dünyadaki ve Türkiye’deki yenilik stratejileri anlatılarak farkındalık oluşturulacak ve yenilikçi düşünme kabiliyeti kazandırmaktır.

İçerik

Teknoloji ve teknoloji yönetimi ile ilgili temel kavramlar, Teknoloji yönetimi faaliyetleri (Edinim, Kullanım, Tanımlama, Öğrenme, Koruma ve Seçme) ve Teknoloji yönetimi araçları (Patent Analizi, Portföy Yönetimi, Teknoloji Yol Haritası, S-Eğrisi, Aşama-Geçit Yöntemi, Değer Analizi), Araştırma -Geliştirme (Ar-Ge) ve Yenilik Yönetimi konularını içerir.

Öğretim Yöntemleri

Bu ders yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.

Kaynaklar

John Howells, “.The Management of Innovation and Technology”, SAGE Publications, 2005 Laure Morel-Guimaraes, TarekM. Khalil, Yasser A. Hosni, “Management of Technology Key Success Factors for Innovation and Sustainable Development” Marianne Chouteau, Joëlle Forest, Céline Nguyen “ Science, Technology and Innovation Culture” First published 2018 in Great Britain and the United States by ISTE Ltd and John Wiley & Sons, Inc

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024