FİNANSAL ANALİZ

İzlence Formu

Ders Adı FİNANSAL ANALİZ Kod ISIF0051
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET SARAÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrenciye finansal tabloların yapısı, finansal analiz teknikleri ve uygulamaları hakkında gerekli bilgileri kazandırarak kurumların finansal durumlarını analiz etme yanında genel anlamda konvansiyonel finansal raporlamanın İslami muhasebe ve finans ilkeleri açısından değerlendirilmesi ve günümüzdeki İslami finansal kuruluşların finansal raporlaması hakkındaki düzenleyici çerçeve ile mevcut uygulamalar hakkında bilgilerin verilmesidir.

İçerik

Ticari ve sınai işletmelerde finansal tabloların yapısı, işlevleri, finansal tablolara dayalı analiz teknikleri ve uygulamaları hakkında ileri düzey bilgileri, kurumların finansal durumlarını analizi yanında günümüzde uygulanan finansal raporlamanın İslami ilkelere dayalı finansal sisteme uygunluğu ve İslami finansal kuruluşlar muhasebesi ve raporlamasına ilişkin düzenleyici çerçeve ve mevcut uygulamalar.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatım, problem çözümleri, örnek vakaların çözümleri.

Kaynaklar

- Mehmet Saraç, Finansal Analiz Ders Notları ve Sunumları - Nalan AKDOĞAN ve N. TENKER,Finansal Tablolar ve Mali Analiz Teknikleri, Gazi Kitabevi, 2005 - Abdrurrahman Çetin, Faizsiz Finans Kuruluşları Muhasebesi, TKBB, 2020.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024